Duże czy małe? Ulubione przyprawy Knorr w nowych formatach
Smażone, pieczone, grillowane – niezależnie od techniki przygotowania mięso musi być odpowiednio przyprawione. Od lat Polakom pomagają w tym przyprawy Knorr. Teraz mogą oni sięgnąć po nowe formaty ulubionej Przyprawy do mięs – paczkę XXL dla smakoszy oraz paczkę mini 30 g do wypróbowania. Także Przyprawa do kurczaka występuje teraz w większym opakowaniu 70 g.
Dotychczas dostępne były opakowania 75 g oraz 200 g. Teraz dla wszystkich smakoszy idealnie doprawionego mięsa pojawia się paczka XXL o gramaturze 330 g. To doskonała propozycja dla tych, którzy używają produktu regularnie – przyprawa starczy na długi czas, jednocześnie ciesząc atrakcyjną ceną w stosunku do gramatury. Marka Knorr proponuje też nowy wariant tym, którzy jeszcze nie mieli okazji spróbować Przyprawy do mięs. Małe opakowanie 30 g to wygodna porcja przyprawy, która wystarczy na przyrządzenie mięsa na obiad dla całej rodziny.
Także Przyprawa do kurczaka Knorr jest teraz dostępna w nowym formacie 70 g. Paczka XL starcza na kilka aplikacji i pozwala dłuższy czas cieszyć się smakiem aromatycznego, wyraziście przyprawionego kurczaka. Co więcej, mięso będzie się prezentować niezwykle apetycznie dzięki widocznym na jego powierzchni dużym kawałkom ziół i przypraw. Zaletą większego opakowania jest również atrakcyjna cena w przeliczeniu na gram produktu.
Sugerowane ceny detaliczne:
Przyprawa do mięs Knorr 330 g – 8,99 PLN
Przyprawa do mięs Knorr 30 g – 1,49 PLN
Przyprawa do kurczaka Knorr 70 g – 4,59 PLN
* * *
Poniżej przepis na Pieczoną karkówkę, której niepowtarzalny smak gwarantuje Przyprawa do mięs Knorr:
Ilość porcji: 4-6
Czas przygotowania: 75 min.
Trudność: łatwe
Kuchnia polska
Składniki:
– Karkówka – ok. 1 kg.
– Przyprawa do mięs Knorr – 4 łyżki
– Olej – 4 łyżki
Sposób przygotowania:
1. Karkówkę umyj i osusz papierowym ręcznikiem.
2. Przyprawę do mięs Knorr wymieszaj z olejem i natrzyj mięso, co podkreśli jego smak i nada skórce rumiany kolor.
3. Przygotowaną karkówkę wstaw do nagrzanego do 180 st. C piekarnika i piecz przez ok. 1 godzinę. Po upieczeniu pokrój w plastry i podawaj.
Kucharze Knorr podpowiadają, że upieczone w ten sposób mięso można również wystudzić i użyć jako wędlinę na kanapki.