Łosoś z rusztu z sosem czosnkowym

6 sierpnia 2014, dodał: Sfera Group
Artykuł zewnętrzny

Składniki:                                

  • 4 dzwonka świeżego łososia (ok. 2 cm)
  • sok z jednej cytryny
  • Sos czosnkowy marki Tarsmak
  • olej
  • sól
  • grubo mielony pieprz

Wykonanie:

Łososia doprawić solą, świeżo zmielonym pieprzem i dokładnie skropić sokiem z cytryny. Odstawić do lodówki na pół godziny. Następnie wysmarować olejem folię aluminiową i zawinąć w nią każde dzwonko. Tak przygotowanego łososia piec na ruszcie na średnim ogniu po ok. 6-7 minut z każdej strony. Podawać z Sosem czosnkowym marki Tarsmak.


file1407365589



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Mieszkanie w bloku czy domek?
Jeżeli pracuje się w centrum, zamieszkanie w bloku to najczęstszy wybór. Jeśli szuka...
Jaki kolor auta dla kobiety?
Jeśli zaś chodzi o kolor samochodu dla kobiety, wielką popularnością cieszą się cieplejsze barwy:...
Bardzo się pocę - macie sprawdzone …
Wśród nich wymienić można: odpowiednią higienę, stosowanie antyperspirantów i blokerów, laseroterapię, iniekcje z toksyny...
A jakie wam się podobają sukienki n…
Kluczem do udanej stylizacji zimą jest warstwowanie. Wybierz gładką sukienkę o prostym kroju...