Zupa selerowa

17 marca 2010, dodał: Kizia Mizia
Artykuł zewnętrzny

Pyszna, aromatyczna zupa selerowa

1,5 kg selerów

masło

rosół

śmietanka słodka

maką

2 żółtka

Selery obieramy, kroimy i dusimy z masłem w niewielkiej ilości rosołu. Przecieramy i łączymy z przecedzonym rosołem. 2 łyzki uprażonej mąki mieszamy ze szklanką śmietanki, wlewamy do zupy i zagotowujemy, osobno rozbijamy żółtka, wlewając do nich 2 łyżki gorącego rosołu, szklankę uzyskanej zawiesiny wlewamy do zupy, podajemy w filiżankach lub na talerzu  przyozdobionym listkami natki z dodatkiem groszku ptysiowego.

file1268833283



FORUM - bieżące dyskusje

Moje odkrycie kosmetyczne tego roku
Moje kosmetyczne odkrycie to olejek wonny ogrody sułtana. Bosko pachnie, jasmin, owoce, kwiaty...
botoks gdzie kupić?
Czy są tu osoby prowadzące salony medycyny estetycznej? Gdzie kupujecie botoks? Macie sprawdzone...
Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...