Czerwona kapusta z żurawiną

17 marca 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Czerwona kapusta z żurawiną – dieta czerwona

Składniki:

¼ główki kapusty (średniej wielkości)

red-cabbage-beet-and-current-salad1

2 czubate łyżki konfitury z żurawiny (mało słodkiej)
1 łyżka octu winnego (jabłkowego lub wiśniowego)
sól
cukier
pieprz mielony
2 łyżki masła

czerwone porzeczki do ozdoby

Przygotowanie:

Kapustę drobno uszatkować. Zalać osoloną (1 łyżeczka soli) wodą .Gotować 30 min. Odcedzić. W rondlu rozpuścić masło. Włożyć kapustę. Dodać konfiturę z żurawiny, ocet i dusić mieszając 15 min. Doprawić do smaku solą, pieprzem i jeśli trzeba cukrem. Można ozdobić czerwonymi porzeczkami.



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...