Grillowana pierś z mozzarellą

13 maja 2014, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Ilość porcji: 4
Czas przygotowania: 1/2h
Poziom trudności: łatwe

Składniki:
– 2 łyżeczki Przyprawy do kurczaka Knorr
– 10 zielonych oliwek
– 4 piersi z kurczaka
– 1 ser mozzarella
– 3 łyżki oliwy z oliwek

Przygotowanie:
1. Piersi z kurczaka umyj i osusz. Każdą natnij tak, aby powstała kieszeń. Natrzyj je oliwą i przyprawą Knorr.
2. Oliwki posiekaj, a mozzarellę pokrój na 4 plastry. Do każdej kieszeni włóż po jednym kawałku sera i ¼ oliwek.
3. Tak przygotowane piersi z kurczaka smaż na grillu po ok. 3-4 minuty z każdej strony.
4. Gotowe mięso pokrój pod skosem na pół i podawaj z sałatą.

Grillowana piers z mozzarella 0

Więcej na przepisy.pl