Ostra pasta z ciecierzycy
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
100 g ciecierzyca
szt suszony pomidor
4 łyżeczka słodka papryka
zioła prowansalskie
6 łyżek oliwa
2łyżeczka papryka ostra mielonSkładniki:
- 100 g ciecierzyca
- 2 szt suszony pomidor
- 4 łyżeczka słodka papryka
- zioła prowansalskie
- 6 łyżek oliwa
- 2 łyżeczka papryka ostra mielona
Soczewicę zalewamy wodę i trzymamy przez 1 noc. Następnie przepłukujemy i w nowej wodzie gotujemy przez godzinę Władamy soczewicę do blendera, dodajemy paprykę słodką i ostrą, zioła, pomidory, polewamy oliwą z pomidorów. Miksujemy. Przekładamy do słoika, podajemy z tostami.
Źródło: gotujzgulgotkiem.blogspot.com