Sałatka z krewetkami w melonie
Artykuł zewnętrzny
1 melon charentais
14 krewetek
1 pomarańcza
1 awokado
1 garść płatków migdałowych
2 łyżki mleczka kokosowego
1 łyżka dressingu z tamaryndy
sok z 1 limonki
1 łyżeczka sosu sojowego
sól, pieprz
- krewetki skropić sokiem z 1/2 limonki, dodać sól i pieprz, obsmażyć kilka minut na patelni,
- melon przekroić wzdłuż na pół, wydrążyć, miąższ pokroić w kostkę,
- awokado i pomarańczę obrać i pokroić w kostkę,
- migdały uprażyć na patelni,
- połączyć miąższ melona, awokado, pomarańczę, płatki migdałów i krewetki,
- dodać do sałatki mleczko kokosowe, sos sojowy, dressing z tamaryndy, sól i pieprz, wymieszać,
· włożyć sałatkę do wydrążonych części melona