Racuchy ziemniaczane

28 lutego 2014,
dodał: Szanetka
Artykuł zewnętrzny

Składniki: 1 kg ziemniaków, 3 czubate łyżki mąki, 4 jaja, łyżka masła, 3 łyżki kwaśnej śmietany, cebula, 5 g drożdży, smalec , pieprz, sól.

Ziemniaki ugotować, zemleć, utrzeć z żółtkami i masłem, dodać śmietanę, utartą i przesmażoną na maśle cebulę oraz mąkę wymieszaną z rozkruszonymi drożdżami. Doprawić solą i pieprzem. Masę dokładnie utrzeć, dodać pianę z białek i delikatnie wyrobić. Kłaść łyżką na mocno rozgrzany tłuszcz i smażyć z obu stron na rumiano. Podawać gorące z pikantnym sosem i surówką.

Smacznego!



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....