Chrupiąca skórka kurczaka – cenna porada

27 lutego 2014, dodał: Kassiaaa
Artykuł zewnętrzny

Eksperymentując w kuchni, wkraczamy w świat wyobraźni. Wymyślamy, ulepszamy, doprawiamy… Dlatego warto poznać pewne triki, dzięki którym nasze potrawy będą udane i smaczne.

Apetyczną skórkę uzyskamy, jeśli na 15 minut przed końcem pieczenia nasmarujemy kurczaka roztopionym masłem lub miodem, bądź też kostką lodu. Po wyjęciu z pieca, kurczak powinien przez 15 minut „odpocząć”, aby równomiernie rozłożyły się w nim soki i nie wypłynęły podczas dzielenia.
fty



FORUM - bieżące dyskusje

Straciłam dwa zęby. Gdzie wstawiać …
Implanty też mają skutki uboczne, bo to metal, obce ciało w dziąśle...
Przyda się dziecku tablet?
Laptop jest najbardziej uniwersalny...
Problemy z PPK
Ja tam liczę na siebie, a nie na narzucone przez państwo opcje, które...
Cała prawda o mężczyznach
Faceci działają tylko w swoim interesie, zauważyłam już dawno, że nie kierują się uczuciami...