Indyjska zupa z cukinii

8 marca 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

800 g cukinii,

½ cytryny,

2 małe cebule,

1 ząbek czosnku,

starty na tarce o drobnych oczkach lub przeciśniety przez praskę,

3 łyżeczki przyprawy curry,

200 ml mleka kokosowego,

500 ml bulionu warzywnego z kostki,

łyżka oliwy z oliwek, sól, pieprz

ZucchiniSoup1

cebule obrać, pokroić w kostkę. Cukinię umyć, osuszyć (nie obierać) i pokroić w kostkę. Cebule przesmażyć na oliwie przez ok. 2 min., dodać przyprawę curry, wymieszać. Dodać cukinię z czosnkiem. Wlać mleko kokosowe oraz bulion. Dusić pod przykryciem przez ok. 20 min. W międzyczasie odłożoną cukinie pokroić w plasterki i lekko podsmażyć na oliwie z oliwek. Zupę zmiksować przy pomocy blendera. Doprawić solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny. Nalać do miseczek, udekorować. Posypać odrobiną curry.

nadesłała Marta



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...