Ryba z warzywami

30 października 2013, dodał: coolinarna
Artykuł zewnętrzny

składniki;

– 800 filetów z ryby morskiej

– 1 cebula

– 2 ząbki czosnku

– 300 gram marchwi

– 400 gram pomidorów

– 2 łyżki masła

– 3 łyżki oleju

– 1 łyżka przecieru pomidorowego

– 150 ml białego wina

– 2 łyżki koniaku

– 3 łyżki śmietany

– wiązka ziół (tymianek, bazylia, szałwia)

– mąką

– sól, cukier, pieprz

Filety rybne pokroić na większe kawałki, oprószyć pieprzem i solą, następnie obtoczyć w mące i smażyć na oleju. Cebulę posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę, marchew pokroić w kostkę, pomidory pokroić na niewielkie kawałki, w wypieczonym z ryby sosie rozpuścić masło, podsmażyć na nim cebulę, dodać marchew i pomidory i podsmażyć, doprawić solą, pieprzem, można podlać koniakiem lub białym winem, dodać wiązkę ziół, razem dusić pod przykryciem, po 10 minutach wyjąć zioła. Potrawkę można doprawić do smaku śmietaną i odrobiną cukru. Na koniec włożyć kawałki ryby. Podawać z ryżem.

file1267877483



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Motyle w obiektywie
Gdzie one latają o tej porze roku? Ja ich w moich okolicach nie spotykam....
Motyle w obiektywie
https://w.fotka.com/024/123/2e6b905b31.jpg https://w.fotka.com/024/123/9ea41a32b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/830abd9232.jpg https://w.fotka.com/024/123/38604270b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/ebb4908516.jpg Rusałka Kratkowiec - Araschnia levana. Wiosenna szata barwna.
Błąd lekarski?
Nie bardzo wierzę , że coś nie działa bo to taki organizm....
Multicooker: Philipsa czy Redmonda?
Ja nie mam i jakoś żyję ☺