Ruskie pierogi

4 marca 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

2 szklanki  mąki
1 jajko
¾ szklanki wody
szczypta soli
1 kostka białego sera
25 dag ugotowanych ziemniaków
2 cebule
2 łyżki oliwy
sól
pieprz mielony

Z mąki , wody, jajka, szczypty soli zagnieść ciasto . Cebulę drobno usiekać i podsmażyć na złoto na oliwie. Ser i ugotowane ziemniaki zmielić . Wymieszać ziemniaki , ser, i usmażoną cebule . Doprawić solą i pieprzem . Ciasto rozwałkować . Szklanką wykrawać krążki lub maszynką do robienia pierogów. Na każdy nakładać farsz . Zlepiać pierogi i gotować na osolonym wrzątku 3 minuty od wypłynięcia. Dekoracyjnie można wyciąć ząbki. Polać usmażoną cebulką lub wysmażoną słoniną lub boczkiem.

file1267707266



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.