Włoskie trufle czekoladowe

11 listopada 2013, dodał: czekoladka
Artykuł zewnętrzny

Składniki: 50g mielonych migdałów, 100g mlecznej czekolady, 75g gorzkiej czekolady, 3 łyżki masła, 2 łyżki likieru amaretto, 4 łyżki cukru pudru, 20g czekolady mlecznej z orzeszkami laskowymi.

Czekolady połamać na kawałki, dodać likier i stopić na parze. Dodać masło, mieszać aż składniki się całkowicie rozpuszczą. Następnie wsypać mielone migdały i cukier puder. Dokładnie wymieszać i odstawić, aby masa ostygła i nieco stężała.

Formować kulki wielkości orzecha włoskiego, obtaczać w zmielonej w blenderze na pył czekoladzie. Przełożyć do papierowych papilotek i schłodzić.

Trufle to bardzo elegancki i wykwintny deser. Przygotowuję je na wyjątkowe okazje, np. Walentynki.

file1384198330



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Gdzie chodzicie w weekendy na impre…
Ja z całą rodziną często w weekendy wybieramy się do Energylandii w Zatorze. Mnóstwo...
odpryskujący lakier
Dla wzmocnienia i przedłużenia trwałości manicure możesz wykorzystać specjalne produkty typu top...
Jak schudnąć po ciąży
Aby podkręcić redukcję tłuszczu i w jak najszybszy sposób schudnąć po ciąży dzięki ćwiczeniom,...
Skręcanie włosów
Najprostszym sposobem jest związanie włosów w warkocz i pozostawienie ich na parę godzin. Najlepszy...