Barszyk czysty z grzybami

3 marca 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

3 buraki czerwone
1,5 l wody
garść grzybów suszonych (najlepiej borowiki)
5 listków laurowych
5 ziela angielskiego
sól i pieprz do smaku
ocet
cukier

Gotujemy obrane buraki, przekrojone na połowę. Po pół godziny dodajemy wcześniej zalane gotującą wodą i wymoczone grzyby. Dodajemy listki i ziele angielskie, gotujemy aż buraki będą miękkie. Do barszczu w czasie gotowania dolewamy 2 łyżki octu, wtedy barszcz ma ładny kolor. Doprawiamy do smaku, możemy też dodac kostkę rosołową. Barszczyk może być do uszek, krokietów, lub do popicia.

file1267654618



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Korektor tuszujący siwe włosy Mytou…
Ja tego używam tylko w podbramkowych sytuacjach...
Balsam do golenia?
Gilette to jednak taka klasyka dla większości facetów.
Wynajmowanie mieszkania czy kredyt …
Jak się jest nastawionym bardziej na karierę niż przesiadywanie w jednym miejscu to raczej...
Manicure w Poznaniu
Używam zwykłych lakierów, więc zmiana koloru to nie problem, kiedy tylko sobie zamarzę...