Flaczki sojowe

2 października 2013, dodał: Gad
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1 paczka kotletów sojowych

szklanka zielonego groszku konserwowego

2 marchewki

1 pietruszka

1 litr bulionu warzywnego

1 cebula

masło 2 łyżki

olej

sól

pieprz

1 łyżeczka ostrej papryki w proszku

mąka 2 łyżki

 

Przygotowanie:

Kotlety sojowe zalać gorącym  bulionem,a gdy przestygną wyjąć i pokroić w paski. Cebule pokroić w kostkę, a marchewki i pietruszkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Podgrzać olej i podsmażyć cebulę,marchew i pietruszkę. Dodać pokrojone kotlety i zalać  bulionem. Przyprawić ostrą papryką w proszku, solą i pieprzem. Gotować 10 minut. Następnie dodać odsączony z zalewy groszek.W międzyczasie zrobić zasmażkę z masła i mąki. Dodać zasmażkę do zupy. Zagotować i zdjąć z ognia.Podawać na gorąco.

 

 



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Motyle w obiektywie
Gdzie one latają o tej porze roku? Ja ich w moich okolicach nie spotykam....
Motyle w obiektywie
https://w.fotka.com/024/123/2e6b905b31.jpg https://w.fotka.com/024/123/9ea41a32b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/830abd9232.jpg https://w.fotka.com/024/123/38604270b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/ebb4908516.jpg Rusałka Kratkowiec - Araschnia levana. Wiosenna szata barwna.
Błąd lekarski?
Nie bardzo wierzę , że coś nie działa bo to taki organizm....
Multicooker: Philipsa czy Redmonda?
Ja nie mam i jakoś żyję ☺