Zupa z soczewicy z lanymi kluseczkami

1 października 2013, dodał: Gad
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1/2 kg. soczewicy

1i1/2 litra bulionu

2 łyżki posiekanej natki pietruszki

sól

pieprz

na lane ciasto:

4 łyżki mąki

2 jajka

2 łyżki wody

sól

Przygotowanie:

Soczewicę moczyć w wodzie przez kilka godzin.Potem wodę odlać, a soczewicę wrzucić do bulionu i gotować ok. godziny.W międzyczasie przygotować lane ciasto:do jajek dodać mąkę, wodę,szczyptę soli i dokładnie wymieszać.Na 5 minut przed końcem gotowania zupy wlać cienkim strumieniem lane ciasto, tak by powstały kluseczki.Na końcu zupę doprawić solą i pieprzem.Posypać posiekaną natką pietruszki.

 



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

HCV się rozprzestrzenia
Według danych WHO na przewlekłe zapalenie wątroby typu C choruje już 50 milionów...
Jak zepsuć sobie związek?
Podobno to 5 najczęstszych sposobów na nieudany związek: 1. Idealizowanie - poddawanie się magii...
Czy zlikwidują kasy samoobsługowe?…
Kasy samoobsługowe wprowadza coraz więcej polskich sklepów, jednak zagraniczne sieci coraz częściej podejmują...
Zaostrzenie przepisów dot. handlu t…
Unijny System Track&Trace, czyli System Śledzenia Ruchu i Pochodzenia Wyrobów Tytoniowych ma służyć zapobieganiu...