Pikantny kurczak w czerwonej paście curry z warzywami i mleczkiem kokosowym

11 września 2013, dodał: Szybkie gotowanie
Artykuł zewnętrzny

Pasta curry zawiera głównie chili i trawę cytrynową. Jest doskonała do dań pikantnych, a za sprawą dodatku chili rozgrzewa.

  • 2-3 łyżki czerwonej pasty curry 
  • 185 ml mleczka kokosowego
  • 300 g piersi z kurczaka (lub owoców morza)
  • 6-7 pieczarek
  • 150 ml wody
  • 200 g dowolnej mieszanki warzywnej

Zagotować w garnku 185 ml mleczka kokosowego wraz z pastą curry.

Dodać pokrojonego w kawałki kurczaka. Poddusić, a następnie dodać 150 ml wody i zagotować.

Następnie dodać warzywa i pokrojone pieczarki, dusić jeszcze kilka minut. Podawać z ryżem.

file1378907343



FORUM - bieżące dyskusje

Lodówki społeczne
Ja widzę ciągle tam ludzi, którzy nie wyglądają na potrzebujących. Po prostu po co...
Podróże krajowe i zagraniczne - naj…
Zanzibar jest wciąż modny, ale to proste życie tubylców podobno szokuje nas Europejczyków....
Nękanie, stalking - jak sobie radzi…
U mnie nękania nie było, ale próby ponownego kontaktu kiedy ja już nie byłam zainteresowana...
Eyeliner, kredka, pędzelek - akceso…
Ja mam ciągle jakieś problemy ze spojówkami, więc nie używam już takich kosmetyków.