Szaszłyki z parówkami

6 czerwca 2013, dodał: marika1503
Artykuł zewnętrzny

SKŁADNIKI:

  • 5 cienkich parówek
  • 1 mała cukinia
  • 1 papryka czerwona
  • 1 bakłażan
  • 8 pieczarek
  • Sól, pieprz, suszone zioła

 

PRZYGOTOWANIE:

Parówki obierz z osłonek i pokrój na 3 cm kawałki.

Pieczarki oczyść i przekrój na połówki.

Paprykę umyj, osusz i pokrój w  kostkę.

Cukinię umyj, osusz i pokrój w plasterki.

Umytego i osuszonego bakłażana pokrój w plasterki a następnie na połówki.

Bakłażana, cukinię, paprykę i pieczarki delikatnie oprósz solą, pieprzem i ziołami.

Na patyki nadziewaj na przemian bakłażana, parówki, paprykę, cukinię i pieczarki.

Piecz na rozgrzanym ruszcie około 10-15 minut.