Rozmarynowe tosty z grilla

6 czerwca 2013, dodał: Justyna
Artykuł zewnętrzny

Proste i szybkie, a neizwykle wykwintne i obłędnei pyszne danie!

Zaskocz znajomych i tym razem zamiast kiełbasy weź na grilla tosty z serem i gałązkami rozmarynu :)

 

potrzebujesz:

10 kromek chleba tostowego (po 2 na porcje)

2 łyżki masła

gałązka świeżego rozmarynu (ew. łyżeczka suszonego)

sól do smaku

5 grubszych plasterków  sera żółtego

 

Masło dokładnie wymieszaj z posiekanym (lub w przypadku suszonego – roztartym w dłoniach) rozmarynem i posmaruj nim chleb. Pomiędzy dwie kromki włóż plaster sera i smaż na dobrze rozgrzanym grillu ok. 2 minuty (najlepiej na tacce aluminiowej).

 

Smakuje doskonale z domowej produkcji sosem pomidorowym lub jako grzanki do zupy krem (pokrojone w kostkę).

 

file1370506146



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz