Grillowane pieczarki z pietruszkowym pesto i mozzarellą

11 września 2023, dodał: wjosna
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

ok. 10 sporych pieczarek

kulka mozzarelli 120 g

pesto:

duży pęczek natki pietruszki

50 g orzechów włoskich

ząbek czosnku

garść parmezanu

1/4 szklanki oliwy

skórka i sok z połowy cytryny

sól pieprz

Przygotowanie:

Pieczarki oczyścić umyć i pozbawić trzonków.

Składniki pesto zmiksować na gładką masę.

Napełniać pesto kapelusze pieczarek i na każdym kłaść po kawałku mozzarelli.

Tak przygotowane pieczarki ułożyć na tacce do pieczenia na grillu i przykryć folią aluminiową. Grillować ok 15 – 20 minut na dobrze rozgrzanym grillu, aż pieczarki się dobrze podpieką od spodu, a mozzarella rozpuści na wierzchu.

file1369386697



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

HCV się rozprzestrzenia
Według danych WHO na przewlekłe zapalenie wątroby typu C choruje już 50 milionów...
Jak zepsuć sobie związek?
Podobno to 5 najczęstszych sposobów na nieudany związek: 1. Idealizowanie - poddawanie się magii...
Czy zlikwidują kasy samoobsługowe?…
Kasy samoobsługowe wprowadza coraz więcej polskich sklepów, jednak zagraniczne sieci coraz częściej podejmują...
Zaostrzenie przepisów dot. handlu t…
Unijny System Track&Trace, czyli System Śledzenia Ruchu i Pochodzenia Wyrobów Tytoniowych ma służyć zapobieganiu...