Grillowana kukurydza

27 kwietnia 2013, dodał: mrta
Artykuł zewnętrzny

Prosty i szybki przepis dla wegetarian, idealny na majówkowy weekend lub imprezę.

Składniki dla 4 osób:

3 lub 4 kolby kukurydzy

8 łyżek masła (po 2 na jedną kolbę)

Sól, pieprz, ulubione przyprawy

Usuń zewnętrzne liście kukurydzy, ale pozostaw kilka bezpośrednio ją osłaniających. Umyj, delikatnie odegnij liście i dopraw według uznania (sól, pieprz). Ułóż kukurydzę na grillu. Gdy lekko się zrumieni, usuń liście i obracaj. Nie powinna się piec dłużej niż 15-20 minut. Pod koniec grillowania możesz nałożyć jedną łyżkę masła.

Polecamy używać różnych sosów, np. majonezowy. Pychota!

kuku



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz