Boczek w sosie pomidorowo-selerowym z makaronem

3 października 2013, dodał: snoove
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

15 dag wędzonego boczku
2 małe cebule
3 łodygi selera naciowego

pół pora
pół szkl. bulionu warzywnego
1 mały koncentrat pomidorowy
puszka fasoli czerwonej
35 dag makaronu świderki lub muszelki
50 ml oleju
sól
pieprz
natka pietruszki

Przygotowanie:

Boczek pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na oleju, w trakcie dodawać pokrojoną cebulę, por i seler. Wlać bulion i gotować w nim całość przez 5 min. Następnie odsączyć i dodać fasolę oraz koncentrat.
Makaron ugotować al dente, odcedzić, wrzucić do boczku na patelnię, wymieszać. Posypać natką, przyprawić pieprzem i solą.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Nietypowa aranżacja biura - jak sąd…
Nietypowa ale praktyczna aranżacja biura może być jak najbardziej. Podoba mi się!
"nocne marki" - dozwolone po 22 :)
Ja bardzo późno chodzę spać, więc zanim zasnę co nie mam z tym...
Depilacja-co najlepsze?
Depilatory laserowe są bardziej precyzyjne niż IPL. Wielu ekspertów uznaje, że jest to najskuteczniejsza...
Torebka duża czy mała?
Małe torebki okazują się być świetnym dodatkiem stylizacyjnym. Dla przykładu mała torebka na łańcuszku...