Makaron z tuńczykiem i szpinakiem

10 kwietnia 2013, dodał: beatriczenkiczen
Artykuł zewnętrzny
Składniki (2 porcje):
  • 130-180 gr tuńczyka z puszki w sosie własnym (może być też z wody, w oleju)
  • 200 gram szpinaku
  • ząbek czosnku
  • sól/pieprz
  • makaron dla 2 osób
  • sól, pieprz

Na początku przygotowujemy makaro, według wskazań na opakowaniu. W między czasie na patelnię wrzucamy mrożony szpinak, tuńczyka z zalewą i przeciśnięty przez praskę czosnek. Kiedy szpinak się rozmrozi i podgrzeje razem z rybą, a makaron będzie ugotowany al dente – dodajemy go do patelni, mieszamy tak, aby wszystkie składniki się połączyły i makaron był ładnie oblepiony tuńczykiem i szpinakiem. Doprawiamy sola i pieprzem.

file1365580979



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...