Jajka w zielonych gniazdkach z sosem chrzanowym

16 marca 2013, dodał: doprawionefantazja
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 3 jajka
  • 6 plastrów szynki drobiowej
  • ok. 50 g kiełków brokuła lub innych
  • szczypiorek

Na sos chrzanowy:

  • małe opakowanie jogurtu greckiego (180g)
  • 2 łyżeczki chrzanu
  • odrobina soku z cytryny
  • sól i pieprz do smaku


Przygotowanie:
Jajka ugotuj na twardo (lub pół twardo jeśli wolisz), obierz z łupinek i przekrój wzdłuż na pół.
Jogurt grecki dokładnie wymieszaj z chrzanem, sokiem z cytryny i przyprawami.

Na talerzu ułóż szczypiorek, na nim plasterek szynki, następnie porcję kiełków i jedną połowę jajka. Zwiąż całość szczypiorkiem i udekoruj odrobiną sosu chrzanowego.

file1363436947



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz