Roladki z szynki i kaszy perłowej

13 marca 2013, dodał: iwa643
Artykuł zewnętrzny

składniki:

20 dag szynka konserwowa,
1 woreczek kasza perłowa
4 łyżki mascarpone,
papryka czerwona 1 szt
sól,pieprz do smaku

Kasze perłową gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu studzimy. Do zimnej kaszy dodajemy serek mascarpone. Paprykę czerwona myjemy i kroimy w bardzo drobna kosteczkę dodajemy do kaszy. Solimy i doprawiamy pieprzem do smaku. Masą smarujemy plasterki szynki i zwijamy w rulonik. Spinamy patyczkiem.

file1363153566



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

HCV się rozprzestrzenia
Według danych WHO na przewlekłe zapalenie wątroby typu C choruje już 50 milionów...
Jak zepsuć sobie związek?
Podobno to 5 najczęstszych sposobów na nieudany związek: 1. Idealizowanie - poddawanie się magii...
Czy zlikwidują kasy samoobsługowe?…
Kasy samoobsługowe wprowadza coraz więcej polskich sklepów, jednak zagraniczne sieci coraz częściej podejmują...
Zaostrzenie przepisów dot. handlu t…
Unijny System Track&Trace, czyli System Śledzenia Ruchu i Pochodzenia Wyrobów Tytoniowych ma służyć zapobieganiu...