Pasta jajeczna na ostro

19 lutego 2013, dodał: aneczka84
Artykuł zewnętrzny

SKŁADNIKI:

  • 3 jajka;
  • 5 dużych łyżek śmietany 12%;
  • cebula;
  • szczypiorek;
  • rozdrobnione chili ROYAL BRAND
  • sól;
  • pieprz;
  • majeranek;
  • oregano;

 

 
Opis przygotowania:

Jajka dotujemy na twardo. W międzyczasie, gdy jajka gotują się, to myjemy szczypiorek oraz obieramy cebulę. Kroimy drobniutko w kosteczkę. Gdy pokroimy to na głęboki talerz przekładamy i dodajemy śmietanę, wszystko razem z dokładnością mieszamy. Jak już jajka ugotują się nam na twardo, to obieramy i na osobnym głębokim talerzu ugniatamy na drobno widelcem. Dokładnie rozdrobnione dodajemy do wcześniej wymieszanych składników. Dodajemy do tego według uznania przyprawy, czyli szczyptę soli, pieprzu majeranku, oregano i 3/4 małej łyżeczki rozdrobnionego chili ROYAL BRAND. Wszystko dokładnie mieszamy i podajemy z pieczywem posmarowanym masełkiem.

file1361301602



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz