Na wspomnienie wiosny na myśl przychodzi wyczekiwane uczucie przyjemnego ciepła, pierwszych promyków słońca na twarzy i szalejącej wokół, istnej feerii barw. Już sama myśl o pierwszych ciepłych miesiącach, pozytywnie nastraja w otaczającej nas, monochromatycznej rzeczywistości zimy.
Za oknem bowiem zimno i pochmurno, autobusy przeładowane, a na talerzu monotonna i bardzo kaloryczna dieta. Zazwyczaj nie mamy w sobie na tyle zapału, aby z uporem maniaka, na przekór wszystkim, ubierać się we wszystkie kolory tęczy. Nie jesteśmy też zdeterminowani do tego, aby w okresie wzmożonej zachorowalności na przeziębienie i grypę, żywić się jedynie bogactwem sałatek.
Witalność na talerzu nie jest więc częstym widokiem. Jemy tłusto, często smażąc czy podgrzewając na patelni. Wiąże się to z mniej lub mocniej nasączonymi tłuszczem potrawami. Posiłki tak przygotowane są gorące, będziemy syci, ale niestety nie do końca zdrowi… Mawia się jednak, że jeszcze takiego problemu nie było, którego nie dałoby się rozwiązać. Co zatem?
Jesteśmy tym, co jemy, zadbajmy więc o to, aby przygotowywane na co dzień jedzenie było nie tylko smaczne i pożywne, ale przede wszystkim zdrowe! Jak to zrobić? Sugerujemy innowacyjne, lecz w pełni zdrowe podejście do codziennego przygotowywania posiłków. Tutaj z pomocą przychodzi Termisil – polska marka naczyń żaroodpornych z unikalnego szkła boro-krzemowego, które charakteryzuje się dużą wytrzymałością na temp. od -50st.C do +500st.C.
Na pierwszy plan wysuwa w 100%. ekologiczny, szklany garnek Termisil o pojemności 1.4l. Dlaczego? Dlatego, że dzięki niemu w mgnieniu oka przyrządzisz w pełni zdrowy i pożywny posiłek. Bez tłuszczu, za to zdrowo i ze smakiem!
W naczyniu całkowicie przezroczystym, odpornym na rysy i matowienie w zmywarce, przygotujesz i poobserwujesz wspaniałe dania, np.: witaminowe zupy. Postępuj tak, jak podczas standardowego przygotowywania posiłku, z tą jednak różnicą, że zdrowo i kolorowo. Taki szklany garnek, pomimo naturalnej delikatności związanej ze specyfiką tego typu wyrobów, jest najzdrowszym i najbardziej odpornym na nagłe zmiany temperatur (szok termiczny, różnica 190st.C). Żaroodporne naczynia wykonane z takiego surowca posiadają szereg pożądanych właściwości: nie wchodzą w reakcję z żywnością, nie absorbują zapachów i są bezpieczne dla dzieci – nie zawierają alergenów. Komfort w użytkowaniu – to wielka zaleta naczynia, można bowiem bez obaw o zdrowie i wartości odżywcze potraw, przechowywać je w lodówce czy też podgrzewać w mikrofalówce.
A więc do dzieła, pokoloruj zimę smakiem!
Termisil 1.4 Garnek