Jak gotować warzywa?

11 lutego 2010, dodał: Scarlett
Artykuł zewnętrzny
  • Warzywa przeznaczone do gotowania wkładamy do niewielkiej ilości wrzącej, osolonej wody a nie zimnej wody, ponieważ uwalniają się składniki mineralne i witaminy
  • Do gotowania warzyw zawierających karoteny, dodajemy nieco tłuszczu (marchew, dynia, warzywa kapustne, pomidory i papryka)
  • warzywa korzeniowe i suche strączkowe gotujemy pod przykryciem, warzywa kapustne, w tym kalafiory, brokuły gotujemy początkowo w rondlu odkrytym a po kilku minutach nakładamy pokrywkę

file1265899053



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...