Sałatka śledziowa z majonezem Kętrzyńskim

11 grudnia 2012, dodał: Lucynda
Artykuł zewnętrzny

MAJONEZ STOŁOWY KĘTRZYŃSKI to niezastąpiony składnik sałatek, dań oraz do dekoracji  świątecznych przystawek. Smakuje wyśmienicie, a dodany do  jakiejkolwiek potrawy podkreśla zdecydowanie jej walory smakowe. Doskonale nadaje się do sporządzania prostych dań na co dzień, jak i tych wykwintnych na szczególne okazje.

Delikatny o kremowej konsystencji, lekko kwaskowaty, a zarazem o mocno wyrazistym ostrym smaku… taki jest właśnie MAJONEZ STOŁOWY KĘTRZYŃSKI. Ten niepowtarzalny smak majonezu to zasługa unikatowej receptury, starannie dobranego bukietu przypraw, oleju rzepakowego i sojowego pochodzących z uszlachetnionych odmian, żółtek w proszku, uzdatnionej wody i innych wysokogatunkowych składników.

Jest wyśmienity do sałatek, zimnych przekąsek, kanapek, sosów, stanowi także niezastąpiony dodatek do jaj, wędlin, tostów i do dekoracji potraw. A co najważniejsze, nie zawiera konserwantów i sztucznych dodatków.

MAJONEZ STOŁOWY KĘTRZYŃSKI produkowany jest nieprzerwanie od 1962 roku według tej samej niezmienionej receptury, zyskując przez lata coraz większe grono smakoszy. W tym roku obchodzi okrągły jubileusz. Obecnie produkowany jest w warunkach, które pozwalają na wydłużenie okresu przydatności do spożycia do 4 miesięcy bez użycia konserwantów.

Cena majonezu:                        280g słoik/ok. 3,29zł

MAJONEZ STOŁOWY KĘTRZYŃSKI dostępny jest w wybranych supermarketach sieci Carrefour, Kaufland i Stokrotka, a także w wybranych sklepach detalicznych  na terenie całego kraju.

Producent poleca przepis na smaczną sałatkę śledziową, prostą i łatwą w przygotowaniu.

Sałatka śledziowa

Składniki:

– 1 świeży por

– 2 płaty śledziowe w oleju

– puszka kukurydzy

– słoiczek Majonezu Stołowego Kętrzyńskiego

– pieprz w ziarenkach do smaku

Sposób przygotowania:

Płaty śledziowe owijamy w ręcznik papierowy na 2 minuty, aby ociekły z nadmiaru oleju, następnie kroimy w drobną kostkę. Siekamy bardzo drobno umytego pora, następnie łączymy pora z odsączoną kukurydzą i śledziem, wszystko mieszamy doprawiając do smaku świeżo zmielonym pieprzem i majonezem kętrzyńskim.

file1355251105