Buraczki zasmażane z sokiem z czarnej porzeczki

1 listopada 2012,
dodał: Krystyna
Artykuł zewnętrzny

składniki:

30 dag buraczków ugotowanych w skórce. 1 cebula pokrojona w piórka, 1 posiekany ząbek czosnku, 1/3 kostki masła, 1,5 łyżki mąki, 1/2 szklanki soku z czarnej porzeczki,ocet jabłkowy, sól, pieprz, majeranek, cukier

Wykonanie:

Buraczki obrac i pokroic w słupki. Na maśle zeszklić cebulę i czosnek, dodać mąkę i rozprowadzić. Dodać buraki, wymieszać, następnie wlać sok z czarnej porzeczki, zamieszać i lekko poddusić. Przyprawić solą, pieprzem, majerankiem, octem, cukrem.



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...