Faszerowana cukinia szpinakiem i kaszą kuskus
Artykuł zewnętrzny
SKŁADNIKI:
- 1 duża cukinia
- 20 dag mrożonego szpinaku
- 2 pomidory
- sól
- pieprz
- natka pietruszki
- 1 szklanka kaszy kuskus
- 2 plastry mielonki
- majonez
- oliwa z oliwek
PRZYGOTOWANIE:
Cukinie umyć i pokroić pionowo i poziomo. Wykroić miąższ. Na patelni podsmażyć rozmrożony szpinak, przyprawić. Miąższ z cukinii pokroić na kawałeczki i dodać do szpinaku, wymieszać. Pomidory umyć i pokroić w plasterki, wrzucić na patelnię, dodać natkę pietruszki i dokładnie wymieszać. Zasmażyć. Farsz nakładać na cukinię. Na wierzch obłożyć kaszę kuskus i plasterki mielonki. Przełożyć do natłuszczonej blachy i piec 30 min w 180 stopniach. Po 30 minutach Całość polać majonezem i jeszcze przez chwilkę zapiec.