Faszerowana cukinia szpinakiem i kaszą kuskus

29 października 2012, dodał: Marta11986
Artykuł zewnętrzny

SKŁADNIKI:

  • 1 duża cukinia
  • 20 dag mrożonego szpinaku
  • 2 pomidory
  • sól
  • pieprz
  • natka pietruszki
  • 1 szklanka kaszy kuskus
  • 2 plastry mielonki
  • majonez
  • oliwa z oliwek

PRZYGOTOWANIE:

Cukinie umyć i pokroić pionowo i poziomo. Wykroić miąższ. Na patelni podsmażyć rozmrożony szpinak, przyprawić.  Miąższ z cukinii pokroić na kawałeczki i dodać do szpinaku, wymieszać. Pomidory umyć i pokroić w  plasterki, wrzucić na patelnię, dodać natkę pietruszki i dokładnie wymieszać. Zasmażyć. Farsz nakładać na cukinię. Na wierzch obłożyć kaszę kuskus i plasterki mielonki. Przełożyć do natłuszczonej blachy i piec 30 min w 180 stopniach. Po 30 minutach Całość polać majonezem i jeszcze przez chwilkę zapiec.

file1351527968