Pieczone przepiórki w czerwonej kapuście

2 października 2013,
dodał: wittchen
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

 
główka czerwonej kapusty
przepiórki (tyle, na ile osób jest przygotowywane danie)
ziemniaki na puree
rozmaryn lub jałowiec

Przygotowanie:

Kapustę pokroić, obgotować na półtwardo. Wyłożyć odsączoną do żaroodpornego naczynia.
Przepiórki posolić. Każdej włożyć do środka gałązkę rozmarynu lub ziele jałowca. Ułożyć na kapuście w bliskiej odległości od siebie. Piec ok. 50 min. w temp. 170 stopni. Podawać z puree ziemniaczanym.

MEDION DIGITAL CAMERA



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
horoskopy, wróżby
A to jest ciekawe, że nawet osoby, które nie wierzą w horoskopy, z ciekawości...