Zapiekanka z kapustą kiszoną

3 października 2013, dodał: wittchen
Artykuł zewnętrzny

Składniki:
600 ml gotowej zupy-kremu z pieczarek
1,5 szkl. mleka
1 drobno pokrojona cebula
35 dag drobno pokrojonej wołowiny peklowanej
3 łyżki musztardy
pół kg odsączonej kapusty kiszonej
25 dag makaronu
20 dag startego szwajcarskiego sera
2 łyżki masła
170 g żytniego chleba pokrojonego w kostkę

Przygotowanie:

Do nagrzanego do 120 stopni piekarnika włożyć kostki chleba – jedną warstwę i opiekać, aż będą suche. Wyjąć i rozdrobnić je, a piekarnik nagrzać do 175 stopni.
Wymieszać w misce zupę z mlekiem, cebulą, wołowiną i musztardą.
W naczyniu żaroodpornym cienko wysmarowanym tłuszczem równomiernie rozłożyć kapustę, a na niej nieugotowany makaron. Przykryć nieugotowanym makaronem. Polać po wierzchu przygotowaną zupą, posypać serem. W małej misce wymieszać roztopione masło z pokruszonym chlebem żytnim. Posypać nim wierzch zapiekanki.
Przykryć i piec 50 minut. Po zdjęciu pokrywki piec jeszcze 10 minut.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

HCV się rozprzestrzenia
Według danych WHO na przewlekłe zapalenie wątroby typu C choruje już 50 milionów...
Jak zepsuć sobie związek?
Podobno to 5 najczęstszych sposobów na nieudany związek: 1. Idealizowanie - poddawanie się magii...
Czy zlikwidują kasy samoobsługowe?…
Kasy samoobsługowe wprowadza coraz więcej polskich sklepów, jednak zagraniczne sieci coraz częściej podejmują...
Zaostrzenie przepisów dot. handlu t…
Unijny System Track&Trace, czyli System Śledzenia Ruchu i Pochodzenia Wyrobów Tytoniowych ma służyć zapobieganiu...