Rozkoszna Zimowa

1 lutego 2010, dodał: dianek
Artykuł zewnętrzny

(UWAGA! Połączone w zupie składniki rozgrzewają oraz pobudzają wydzielanie feromonów ! Nie spożywać w obecności nieodpowiedniej kobiety lub mężczyzny. Zupa jest tradycyjną, miłosną zupą południowo-wschodniego wybrzeża Chin)

składniki:
* jedna posiekana marchewka
* jeden posiekany por średniej wielkości
* para listków laurowych
* 850ml wywaru ze świeżej ryby (nie mrożonej! mrożonki nie zawierają energii ciepła)
* dwa młode ugotowane kraby (można użyć kraba z puszki lub paluszków krabowych, ale nie kraba mrożonego !)
* 2,5cm startego świeżego imbiru
* łyżeczka jasnego sosu sojowego
* pół łyżeczki mielonego anyżu gwiazdkowego  (można nieco mniej jeśli ktoś nie przepada)
* sól i pieprz do smaku

sposób przygotowania:

* Marchewkę, pora, liście laurowe i wywar zagotować w dużym garnku i gotować aż warzywa zmiękną (ok 10 min)
* W międzyczasie usunąć z krabów całe mięso i dodać do wywaru.
* Dodać imbir, sos sojowy, oraz anyż i gotować ok 10 min.
* Podawać na gorąco koniecznie z herbatą żeń-szeń

Skąd cudowne właściwości?

Zupa wykonywana na gorąco, że składników które zawierają duże ilości energii ciepła. Połączenie imbiru i lekko ostrego pora wywołuje falę ciepła, natomiast bogaty w składniki wywar z ryby dostarcza nam paliwa które zostaje wykorzystane do rozgrzania ciała.
Zupa jest uważana za eliksir miłości – połączenie anyżu z imbirem oraz składnikami zawartymi w słodkim mięsie kraba wzmaga wydzielanie feromonów… a do czego ta sytuacja może doprowadzić to chyba wypisywać nie muszę ;) Rozgrzeje znacznie bardziej niż sama zupa ;)