Fasolka szparagowa, kurczak i warzywa
Artykuł zewnętrzny
Składniki dla 2 osób:
- 2 filety z kurczaka
- 1/2 kostki sera feta
- 4 średnie marchewki
- 1/2 cukinii
- natka pietruszki
- fasolka szparagowa (ilość wedle uznania)
- bułka tarta (ilość wedle uznania)
- oliwa z oliwek
- masło (do podsmażenia bułki)
- przyprawy
Fasolkę umyć, odciąć końce i ugotować w osolonej wodzie do momentu aż będzie miękka. Kurczaka, ser feta, cukinię i marchewkę pociąć w kawałki. Dno naczynia żaroodpornego polać małą ilością oliwy, następnie włożyć wszystkie składniki. Doprawić.Ja na wierzch dałam posiekaną natkę pietruszki. Zapiec w piekarniku w temperaturze 180 stopni około 30-40 minut. Jak wszystko będzie gotowe w rondelku roztopić troszkę masła i wsypać bułkę tartą. Trzymać na małym ogniu do momentu, aż bułka tarta całkowicie połączy się z masłem. U mnie do tego wszystkiego ziemniaczki :)