Ogórki z chili

31 stycznia 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • małe ogórki
  • papryczki chili
  • koper
  • czosnek
  • gorczyca
  • chrzan
  • listek laurowy
  • ziele angielskie
  • pieprz ziarnisty
  • zalewa:
  • 1 szkl octu
  • 5 szkl wody
  • 2 łyżki soli
  • 4 łyżki cukru
  • korniszony pikantne

Ułożyć ogórki w słoikach, dodać 1 strąk chili i przyprawy. Zalać zagotowaną zalewą. Zakręcić słoiki i pasteryzować 10 minut. Zostawić w wodzie do wystygnięcia.

file1264949263



Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.