Zupa z brukselką

13 września 2012, dodał: Magda111
Artykuł zewnętrzny
  • Składniki na 4 porcje
40 dag brukselki

10 dag wędzonki

2 marchewki

1 pietruszka

pół selera

ząbek czosnku

sól i pieprz

natka pietruszki

pół szklanki śmietany

3 woreczki ryżu

  • przepis

Warzywa  kroimy w kostkę  wkładamy do garnka  z 2 litrami wody , dodajemy wędzonkę i gotujemy wywar z włoszczyzny i wędzonki . Do prawie  miękkich  warzyw dodajemy brukselkę , dosalamy i gotujemy do miękkości . Zabielamy śmietaną. Zupę podajemy z osobno ugotowanym ryżem i  posypujemy natką pietruszki .

file1347521113



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.