Grzyby na złocistej grzance

6 września 2012, dodał: alina
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

– 250 g grzybów leśnych

– 2 ząbki czosnku

-0,25 szklanki białego wina

-12 kromek bułki pszennej

– 2 opakowania serka kremowego

-5 dag parmezanu

– przyprawy: pieprz  biały, zioła prowansalskie, sól czosnkowa, pieprz czarny

przygotowanie:

1.Grzyby obieramy, czyścimy i myjemy. Kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy i wrzucamy grzyby. Posypujemy połową łyżeczki ziół prowansalskich, wrzucamy wyciśnięty przez praskę czosnek, posypujemy białym pieprzem i solą czosnkową. Smażymy ok.10 minut.

2.Kromki bułki skrapiamy oliwą i opiekamy w piekarniku.

Smarujemy cienką warstwą serka kremowego i układamy podsmażone grzyby. Posypujemy tartym parmezanem i oprószamy czarnym pieprzem..

Proponuję podać z lampką białego wina



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...