Sos pieczarkowy z makaronem

6 września 2012, dodał: BellaBeauty
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

– 500 g pieczarek

– makaron

– kilka łyżek masła

– łyżka mąki

– mała cebulka

– śmietana 18 %

– sól i pieprz

Przepis banalnie prosty, ale przynajmniej dzięki temu w każdej chwili można go wykonać i rozkoszować się pysznym smakiem :-)

Na patelni rozgrzewam masło i podsmażam cebulkę, którą wcześniej pokroiłam w drobną kostkę. Do tego dodaję pieczarki pokrojone w plasterki i smażę, aż się zarumienią. Następnie łyżkę mąki mieszam ze śmietaną i wlewam na patelnię. Teraz wystarczy chwilę poczekać, aż wszystko się zagotuje i na koniec przyprawić. Sos gotowy!

Smakuje idealnie ze świeżym makaronem jajecznym!

file1346923996