Orzeźwiające herbaty na lato

26 lipca 2012, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Letnie orzeźwienie?! – Naturalnie!

W okresie największych upałów na popularności zyskują napoje herbaciane, znane jako „ice tea”. I choć ich smak często potrafi zaspokoić nasze pragnienie, to niestety jest to tylko napój z plastikowej butelki, który z prawdziwą herbatą ma, niestety, niewiele wspólnego.

Właśnie dlatego dziś, przygotowaliśmy zdrową alternatywę i jednocześnie naturalne rozwiązanie! Wspólnie z siecią sklepów CZAS NA HERBATĘ wyselekcjonowaliśmy prawdziwe herbaty bogate w witaminy i minerały, które idealnie nadają się na upalne dni. Całe, nieprzełamane liście krzewów herbacianych z tegorocznych zbiorów w połączeniu z niepowtarzalnym smakiem soczystych owoców i kwiatów, oraz niezwykle orzeźwiających aromatów idealnie sprawdzają się w upalne dni!

Na stronie: www.czasnaherbate.net znajdują się herbaty zarówno dla amatorów klasycznej, czarnej herbaty, wrażliwych i spontanicznych fanów zielonej i białej, oraz szalonych i pełnych energii optymistów herbaty czerwonej.

Czarna BLACK MOJITO z dodatkiem mięty i cytryny smakuje doskonale. Aby przyrządzić ją w wersji „ice” należy zaparzyć herbatę, pozostawić ją do ostygnięcia, dodać kostki lodu kilka liści mięty i odrobinę cukru trzcinowego, na brzeg szklanki można również nałożyć plasterek limonki. Szybkie, proste i przede wszystkim zdrowe!

Czerwona MANGO FIT z dodatkiem zielonej Gunpowder, soczystych owoców mango i kwiatu granatu to prawdziwa eksplozja orzeźwienia. Po jej przygotowaniu jedyne co trzeba zrobić to schłodzić, dodać kostki lodu, kilka pokrojonych w kostkę plastrów ananasa i cieszyć się jej rozkosznym smakiem.

Dla bardziej leniwych przygotowane są gotowe mieszanki herbat doskonałych na upalne dni. SUMMER SHINE to zielona herbata Sencha z dodatkiem truskawek, cytryny, mango, mięty i trawy cytrynowej. Smakuje doskonale zarówno na ciepło jak i na zimno.

Aby urozmaicić napoje podawane znajomym, przyjaciołom czy gościom, do szklanki zimnej herbaty można dodać kostki lodu z zatopioną maliną lub borówką, to bardzo proste i jednocześnie efektowne rozwiązanie. By napój wyglądał jeszcze lepiej, należy brzegi szklanki delikatnie posmarować miodem i obsypać cukrem. Cukier może być biały lub brązowy, lecz przy odrobinie fantazji cukier może uzyskać każdy kolor, wystarczy wsypać go do miseczki i dodać odrobinę syropu wiśniowego, cytrynowego czy kiwi, by osiągnąć efektowny czerwony, żółty lub zielony brzeg szklanki.

Życzymy udanych, gorących wakacji i codziennego relaksu przy doskonałych herbatach!

www.czasnaherbate.net



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...