Pomidorowo-marchewkowa zupa na bazie pomidorów z puszki
Pomidorowo-marchewkowa zupa na bazie pomidorów z puszki
Wczoraj uraczyłam moją rodzinkę pomidorowo-marchewkową zupą na bazie całych pomidorów marki Primerosa. Zupa na bazie pomidorów jest znacznie ciekawsza w smaku niż tradycyjna pomidorowa. Moja sugestia odnośnie wykonania:
– dwie puszki pomidorów z puszki Primarosa
– litr bulionu warzywnego
– dwie marchewki, czosnek
– ziele angielskie, listek laurowy
– śmietana 12 %
– natka pietruszki
– pieprz świeżo mielony, sól morska
– oliwa
Do rondelka wlałam oliwę, podsmażyłam na niej kilka ząbków czosnku posiekanego wcześniej, dodałam startą marchewkę, całość podsmażałam kilka minut. Zagotowałam bulion, dodałam drugą marchewkę całą i startą z czosnkiem i pomidory z puszki, doprawiłam ziołami. Całość gotowałam około 20 minut, w tym czasie ugotowałam wodę na makaron. Zupa jest już gotowa gdy pomidorki się zaczną rozpadać.
Na koniec należy zupę potraktować blenderem i dodać kapkę śmietany i makaron.
Zupa jest naprawdę bardzo smaczna i gwarantuję, że lekka, idealna na lato.
Testowała:
Kasia – 36 lat – prowadzę kulinarnego bloga http://kolorowapani123.blog.onet.pl/. Stawiam na szybkie dania obiadowe i kolacje, uwielbiam testować nowinki kulinarne i przygotowywać wspaniałe dania dla kochanej rodzinki. Uważam, że bardzo ważne jest to czym się odżywiamy, wpływa to na nasz wygląd i dobre samopoczucie. (nick: dobrodziejka)
Prowadzi bloga: http://kolorowapani123.blog.onet.pl/