Lany biszkopt z czereśniami

20 lipca 2012, dodał: czekoladka
Artykuł zewnętrzny

Składniki: 5 jajek, szkl. mąki pszennej, szkl. cukru pudru, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, 40 dag wypestkowanych czereśni, 1/2 łyżeczki cynamonu.

Jajka ubić z pudrem dodać mąkę zmieszaną z  proszkiem. Dokładnie utrzeć. Odstawić ciasto na 5 min. Na dnie tortownicy o śr. 24cm ułożyć czereśnie, oprószyć je cynamonem i zalać ciastem. Piec ok. 30 min w  temp. 160st. Podawać oprószone cukrem pudrem.

Nieco przypomina babkę, ale to zwykły biszkopt z  owocową niespodzianką, który robi się błyskawicznie. Można użyć dowolonych owoców.

file1342763314



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

wakacyjne kolory paznokci
Neonowe kolory – odważne i energetyzujące. Neonowe kolory to prawdziwy hit lata 2024. Żywe...
Koncerty
Ja byłam ostatnio na dni Tyczyna gdzie był koncert zespołu IRA. Wspaniały, niezapomniany koncert!!!
pokój dziecięcy
Ozdoby na ścianę do pokoju dziecka to doskonały sposób na nadanie pomieszczeniu charakteru...
Jaka fryzura do okrągłej twarzy?
Dla twarzy okrągłej idealnym rozwiązaniem jest long bob, zwany również lobem. To dłuższa wersja...