Mokry biszkopt z jagodami

14 lipca 2012, dodał: laleczka20
Artykuł zewnętrzny

  • Składniki na blaszkę z kominem
  • pół szklanki mąki
  • pół szklanki cukru
  • 3 białka
  • 3 żółtka
  • 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • jagody z 300 gram
  • galaretki 2 truskawkowe

Utrzeć cukier z żółtkami. Dodać przesianą mąkę oraz proszek do pieczenia. Ubić białka i dodać do ciasta. Rozłożyć na cieście jagody .Zalać galaretką rzadką wtedy w siąknie w  biszkopt mamy mokry ale bardzo smaczny Piec około 25 minut w temperaturze 180-190 ºC lub do tzw. suchego patyczka.

file1342281043



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...