Tuńczyk w brzoskwiniach.
Artykuł zewnętrzny
Tuńczyk w brzoskwiniach
Czas : 10 minut
Składniki :
½ puszki tuńczyka w kawałkach
4 połówki brzoskwiń w syropie
1/8 małej cebuli
pasek czerwonej papryki
2 łyżeczki majonezu
pieprz biały mielony
czarny pieprz mielony
szczypta soli
szczypiorek do dekoracji
Odsączyć tuńczyka z oleju. Pozostawić w średniej wielkości kawałkach . Cebulę paprykę drobno usiekać . 1 połówkę brzoskwini pokroić w paseczki .Wymieszać tuńczyka, pokrojoną brzoskwinię , paprykę ( trochę zostawić do dekoracji ), cebulę , majonez . Doprawić solą i białym pieprzem . Nałożyć w 3 połówki brzoskwiń . Posypać z wierzchu pokrojoną czerwoną papryką i czarnym pieprzem . Udekorować szczypiorkiem .
nadesłane: Babciagramolka