POTRAWA Z LIBANU

18 stycznia 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

    30 dkg mielonego mięsa
    zielona pietruszka
    szczypiorek
    mała cebula
    1pomidor
    pół łyżeczki cynamonu
    pół łyżeczki mielonych goździków
    vegeta
    pieprz
    Na wierzch:
    1 duży ziemniak
    1 papryka czerwona
    1 mały bakłażan
    1 cukinia
    1 cebula czerwona
    1 duża lub 2 małe cebule
    1 pomidor

      odświętne danie na stole arabskim – egzotyczne i aromatyczne lekkie danie…


      Mięso mielone zagniatamy z 1 pomidorem i 1 cebulką pokrojone w drobną kosteczkę, natką pietruszki, szczypiorkiem i przyprawami (cynamon, goździki,vegeta i sól). Wykładamy na dno dużego garnka posmarowanego olejem. Na mięso układamy warstwami warzywa porojone w grube plastry. Najpierw ziemniaki, papryka, cebula, cukinia, ziemniaki, bakłażan, pomidor i tak aż do wyczerpania wszystkich składników. Na wierzch posypujemy vwgetą i zalewamy 2 szklankami wody. Gotujemy na małym gazie pod przykryciem około 1 godziny. Doprawiamy do smaku na talerzu. Bardzo smaczne, aromatyczne i niskokaloryczne danie.

      file1263851557



      FORUM - bieżące dyskusje

      Odciski na palcach stóp
      Im dłużej się naciska te same części stopy ,tym większe ryzyko odcisków....
      Najdziwniejsze prace domowe Waszych…
      Napisanie wiersza. No nie każde dziecko to materiał na poetę:)
      Nocleg Rewa
      Ceny i w domkach już oszalały, taniej i przyjemniej jest wyjechać za granicę, naprawdę....
      Zazdrość o byłą partnerkę chłopaka…
      Wiele dziewczyn jest zadrosnych, bo czują się niepewnie w związku, czyli facet...