Argentyńskie szaszłyki z kurczaka

13 czerwca 2012, dodał: czekoladka
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

60 dag filetu z  kurczaka, sól, pieprz, 1/2 szkl. oleju, 1/2 łyżeczki oregano, łyżeczka słodkiej papryki, 1/2 łyżeczki ostrej papryki, 3 ząbki czosnku, czerwona i żółta papryka, 2 pomidory, 2 cebule.

Mięso umyć, pokroić na średniej wielkości kawałki. W  misce zmieszać olej z przyprawami, doprawić sola i pieprzem oraz dodać posiekany czosnek. Marynować ok. 1-2 godz. Papryki oczyścić, pokroić w kostkę, pomidory i  cebule pokroić w ósemki. Na patyczki szaszłykowe nadziewać na przemian kurczaka, pomidory, cebule i papryki. Grillować ok. 20 min.

Szaszłyki są naprawdę wyśmienite. Ja podaję je z  frytkami i sałatką ze świeżych warzyw.

file1339579362