Sałatka z grillowanych warzyw

9 czerwca 2012, dodał: aneta817
Artykuł zewnętrzny

składniki:

-cukinia.bakłażan,czerwona papryka po 1 sztuce

-pieczarki 10sztuk

-cebula czerwona 2sztuki

-oliwa do smażenia 4 łyżki

-cukier 0,5łyzeczki

-oliwa z oliwek

-sos sałatkowy włoski

sposób przygotowania:

Sos sałatkowy wymieszaj z 6 łyżkami wody,dodaj cukier, łyżkę octu oraz oliwę. Warzywa umyć,oczyścić i pokroić w półplastry. Pieczarki pokroić w ćwiartki. Wymieszaj wszystkie warzywa. Na rozgrzaną oliwę włóż warzywa i smaż na złoty kolor. Usmażone warzywa przełóż do miski i zalej przygotowanym wcześniej sosem sałatkowym. Po wystudzeniu przełóż do salaterki. Podawać z grzankami.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz