Leczo z pieczarkami

13 stycznia 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

    2 papryki – czerwona i żółta
    2 duże cebule
    mała cukinie
    20 dag pieczarek
    3 pomidory
    olej
    sól
    pieprz
    papryka ostra


      Cebulę obrać, pokroić na półplasterki, podsmażyć lekko na oleju. Przełożyć do garnaka, podlać pół szklanki bulionu z kostki, dodać pokrojoną paprykę, i cukinię. Dusić na wolnym ogniu, podlewać co jakiś czas odrobinę wody, żeby się nie przypaliło. W tym czasie sparzyć pomidory, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju, podsmażyć pieczarki i dołożyć do lecza. Na tym samym oleju podsmażyć również parówki pokrojone w krążki i też dołożyć do lecza. Jak już wszystko jest miękkie na koniec wkładamy pomidory, chwilkę dusimy doprawiamy do smaku i gotowe.

      file1263391099



      Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

      Dodaj komentarz


      FORUM - bieżące dyskusje

      wakacyjne kolory paznokci
      Neonowe kolory – odważne i energetyzujące. Neonowe kolory to prawdziwy hit lata 2024. Żywe...
      Koncerty
      Ja byłam ostatnio na dni Tyczyna gdzie był koncert zespołu IRA. Wspaniały, niezapomniany koncert!!!
      pokój dziecięcy
      Ozdoby na ścianę do pokoju dziecka to doskonały sposób na nadanie pomieszczeniu charakteru...
      Jaka fryzura do okrągłej twarzy?
      Dla twarzy okrągłej idealnym rozwiązaniem jest long bob, zwany również lobem. To dłuższa wersja...