De Care – krem Dijonnaise – opinia blogerki

1 maja 2012, dodał: doowa
Artykuł zewnętrzny

Portal Uroda i Zdrowie oraz Dystrybutor Przysmaków Świata De Care wprowadziły mnie w posiadanie 5 produktów do testowania.
I są to:

Produkty De Care

śmietana condisoia
krem dijonnaise
sok z fig
olej kokosowy
woda kokosowa

O właściwościach oleju kokosowego piszę TUTAJ a także o znakomitych zaletach śmietany sojowej TUTAJ a dziś zajmijmy się kremem Dijonnaise.

Słoiczek o pojemności 200 ml jest uroczy, a sam krem mnie urzekł.
Przyznam się szczerze że uwielbiam próbować różne musztardy świata i dlatego ucieszyło mnie że mogę spróbować coś nowego.
Oryginalny francuski sos Dijonnaise to idealne połączenie łagodnego smaku majonezu z wyraźnym smakiem musztardy Dijon.
Kwaskowy i wyraźny smak, doskonałe proporcje i dobór składników.
Doskonale pasuje do mięs, wędlin a także sałatek i grillowanych warzyw.

Informacje o produktach znajdziecie też TUTAJ

Ja swój krem wykorzystałam do roladek z szynki i muszę Wam powiedzieć że był to doskonały wybór.
Smaki się wymieszały i roladki smakowały wybornie.
Roladki z szynki z kremem Dijonnaise

Krem Dijonnaise

Potrzeba będzie:

  • 4 plastry szynki
  • 4 plastry baleronu
  • krem Dijonnaise
  • słupki papryki czerwonej
  • słupki sera żółtego
  • szczypiorek

Plastry wędlin posmarować wedle uznania  kremem Dijonnaise, ułożyć po środku każdego słupek papryki czerwonej oraz słupek sera żółtego.
Plastry zwinąć w rulony a następnie zawiązać szczypiorkiem.

Roladki z szynki z kremem Dijonnaise

Roladki z szynki z kremem Dijonnaise

Wyglądają przepysznie i tak też smakują, a krem Dijonnaise wypróbuję jutro do sosu winegret i sałaty.

Polecam i smacznego.

Testowała:

Dorota – Gotuję, piekę, eksperymenty to moja specjalność,fotografuję i kocham podróże. Nick – doowa
Prowadzi bloga: http://doowa.blogspot.com/