Sałatka Gyros Knorr – recenzja

25 kwietnia 2012, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Miałam możliwość spróbować nowego pomysłu Knorra na sałatkę gyros – co prawda znałam już tę sałatkę wcześniej, ale skusiła mnie obecność czosnkowych grzanek.  Opakowanie zawiera przyprawę do gyrosa oraz grzanki, które spokojnie wystarczą na całą sałatkę. Jest to wspaniały pomysł na drugie śniadanie do biura czy szkoły a nawet na spotkanie z przyjaciółmi. Na opakowaniu jest dokładnie opisany sposób przygotowania a także informacje jakie produkty należy zakupić w celu przygotowania sałateczki.

Oto mój sposób na tę przepyszną imprezową sałatkę:

– kapusta pekińska – 1/2 główki

– pierś z kurczaka pojedyncza

– 4 ogórki konserwowe

– 2 pomidorki

– pół puszki kukurydzy

– 2 czerwone cebulki

– 4 łyżki keczupu i 3 łyżki majonezu (ja majonez zrobiłam z jogurtem greckim i dodałam czosnek sprasowany i koperek)

Kurczaka należy pokroić w drobne  kawałki i obtoczyć w przyprawie załączonej do opakowania. Ja trzymałam godzinę kurczaka w przyprawach w lodówce. W tym czasie pokroiłam kapustę pekińską oraz pozostałe składniki w kosteczkę. Kładłam na przemian: kapusta, kurczak,  sos czosnkowy, czerwona cebula, kukurydza, ogórki, pomidor, grzanki,  keczup i znowu kapusta zmieszana z ogórkami, polałam całość sosem czosnkowym i udekorowałam szczypiorem.  Sałatka zniknęła ze stołu w 5 minut!

Wartość energetyczna w 100 g produktu: 420.00 kcal

Testowała:

Kasia – 36 lat – prowadzę kulinarnego bloga http://kolorowapani123.blog.onet.pl/. Stawiam na szybkie dania obiadowe i kolacje, uwielbiam testować nowinki kulinarne i przygotowywać wspaniałe dania dla kochanej rodzinki. Uważam, że bardzo ważne jest to czym się odżywiamy, wpływa to na nasz wygląd i dobre samopoczucie. (nick: dobrodziejka)
Prowadzi bloga: http://kolorowapani123.blog.onet.pl/